Naar de specialist

Wanneer uw dier specialistische diergeneeskundige zorg nodig heeft dan verwijzen wij u uiteraard door naar een specialist.
Onze dierenartsen volgen natuurlijk diverse nascholingen om zo goed mogelijk op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Soms kunnen we echter op een punt aanbelanden waarop we besluiten dat er nader onderzoek of verdere behandeling door een specialist noodzakelijk is.
Helaas bevinden zich in de directe omgeving geen echte specialisten. Hoewel er verschillende klinieken/ziekenhuizen zijn die specialistische operaties of specialistische behandelingen aanbieden, zult u zich ervan moeten vergewissen dat u te maken heeft met een kliniek/ziekenhuis waar gecertificeerde specialisten werkzaam zijn. Dit is namelijk lang niet altijd het geval.
Een dierenarts die enkele cursussen over gewrichten heeft gevolgd is namelijk nog lang geen orthopeed, waardoor er soms onnodige operaties worden uitgevoerd of meerdere operaties noodzakelijk zijn om tot een goed resultaat te komen. En het volgen van enkele nascholingen op het gebied van echo’s maakt een dierenarts zeker geen volleerd echograaf, waardoor er uitspraken kunnen worden gedaan die achteraf niet blijken te kloppen.

Een opleiding tot specialist duurt niet voor niets jaren!

Afhankelijk van de klacht van uw dier kunnen wij in overleg met u de beste keuze voor een specialist maken. Deze keuze is gebaseerd op vetrouwen en ervaringen uit het verleden.
Wij adviseren dan ook het adres dat op dat moment voor uw dier met die bepaade aandoening het beste is.
Voor een zo goed mogelijk resultaat verwijzen we daarom naar specialisten waarmee we door de jaren heen goede ervaringen hebben opgedaan.

© 2021 | CMS & webdesign by Accept-IT