Leonie Bekhuis

Dierenarts

Leonie Bekhuis
Leonie Bekhuis Dierenarts

In 1995 ben ik als dierenarts afgestudeerd aan de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit in Utrecht.

Daarna heb ik diverse opleidingen gevolgd bij de DIPO in Duitsland, The Vluggen Institute en de Healthcare Academy Den Hoek.

In Lonneker heb ik op dit moment een gezelschapsdierenpraktijk. Hier worden door mij en mijn collega-dierenartsen voornamelijk reguliere behandelingen zoals spreekuren en operaties uitgevoerd.

Naast de reguliere diergeneeskunde is het behandelen en begeleiden van voornamelijk paarden en honden mijn grote passie geworden. Vooral het intensieve contact met het dier en de brede keuze uit mijn behandelmethodes zijn een unieke en prachtige aanvulling op mijn werk als dierenarts geworden.

De kleine huisdieren behandel ik meestal op de praktijk, al rijd ik hiervoor ook wel visites. Paarden behandel ik meestal op stal in hun eigen omgeving.

Ik ben Leonie Bekhuis. Van kleins af aan heb ik altijd dierenarts willen worden. Deze droom werd werkelijkheid toen ik in september 2013 mijn diploma als gezelschapsdierenarts in ontvangst mocht nemen. In het jaar daarna heb ik bij verschillende praktijken gewerkt als vervangend dierenarts. Dit was een bijzonder leerzame ervaring, maar ik ben blij dat ik een plekje heb gekregen in het gezellige team van Dierenartsenpraktijk Bos! Ik ben opgegroeid in het prachtige Twente en vind het dan ook erg fijn om in deze omgeving aan het werk te zijn.

In de praktijk behandel ik alle diersoorten. Door het volgen van diverse nascholingen heb ik mijn kennis verbreed op het gebied van de oogheelkunde van kleine huisdieren. Daarnaast volg ik veel nascholingen op het gebied van de geneeskunde van konijnen en knaagdieren.
Zelf heb ik twee caviaatjes, Lot en Sien, en een bejaard konijn Korrel.